مقاله نویسی علمی (معرفی مطالب و سایت های مفید)
یکی از مهم ترین قسمت های هر کار علمی تجربی، تبدیل داده ها و تحلیل نتایج به مقاله یا هر مطلب منتشره ای است که دارای ارزش باشد. این مسئله در کشور ما که بیشتر برروی ظواهر هر کاری تأکید هست، اهمیتی دوچندان پیدا می کند. در مصاحبه آزمون ورودی دکترا، استخدام ها، ادامه تحصیل در اروپا و ..... مقاله های منتشره قابل توجه هستند.
آنچه که در این قسمت، توضیح آن می رود، نه روش گام به گام انتشار مقاله و نه روش ارسال و پیگیری مقاله و نه توضیح کلی در مورد مقاله است، بلکه صرفاً منابعی برای کار و مطالعه خود افراد ارائه می شود و سایت های مفید نیز معرفی می گردند. بخش اصلی از این مطالب از سایت های مختلف گردآوری شده اند و صرفاً با ارائه منبع (در صورت وجود و شناخت) در دسترس دوستان قرار می گیرد.
موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) یا ISI درواقع برای فهرست کردن و ارائه کامل مهمترین مجلات علمی منتشره در دنیا ایجاد شده است. تعداد دقیق مجلات ISI در زمان های مختلف بسته به بار علمی هر مجله، تغییر می کند. در حال حاضر بیش از هجده هزار مجله ISI وجود دارد و هر ساله حدود ده درصد مجله جدید بعد از بازبینی به لیست ISI اضافه میشوند.
وبسایت اصلی دسترسی به پایگاه ISI سایت isiknowledge.com است که این فایل و این فایل می تواند به نحوه جستجو در این پایگاه کمک کند.
لیست نشریات ISI مهندسی و علم مواد از این لینک قابل دریافت است.
یکی از مسایل اساسی در بررسی ارزش مقالات، ارزش نشریه ای است که مقاله در آن پذیرفته شده است. این عامل که تحت عنوان ایمپکت فاکتور بیان می شود، هرسال توسط موسسه ISI برمبنای ارجاعات به هر یک از نشریات علمی آن محاسبه و اعلام می شود. این ضریب٬ نه برای مقاله یا نویسنده٬ بلکه برای نشریه محاسبه می شود. در مصاحبه های دکترا معمولاً از ایمپکت فاکتور نشریات مقالات سوال میشود.
نخستین وبسایتی که معرفی می شود، برای بسیاری از دوستان آشنا و پیش از این دیده شده است.
این سایت، یک سایت تخصصی برپایه معرفی نشریات، بررسی مقالات، روش نگارش، ارسال و ویرایش مقالات، بحث در مجلات تخصصی، رعایت اخلاق در داده ها، تحلیل و کلیت مقالات و ... است که با وجود تخصص خود نگارنده سایت در موضوعات پزشکی، در سایر گروه ها به ویژه گروه های فنی مهندسی قابل استفاده است.
ابتکار و ویژگی جالب این سایت، ارائه فهرست مطالب بصورت مدون برای بازدیدکنندگان است که در همان وهله اول، بسیاری از سوالات را پاسخ می دهد که برای خود من به شخصه بسیار مفید بوده است.
حوصله و وقت آقای دکتر در این سایت این فرصت را ایجاد کرده است که به سوالات بازدیدکنندگان از سایت نیز پاسخ دهد که خود شامل چندین نکته مفید دیگر می شود. پاسخ به سوالاتی در مورد اعتبار نشریات، مشکلات ویرایش و ... بخش اصلی این قسمت هاست. بروزرسانی این وبسایت دارای نظم نسبی و با اهتمام قابل ستایش نویسنده آن همراه است. این وبسایت مسلماً نخستین پیشنهاد برای دوستانی است که اطلاعاتی در مورد نگارش، ارسال، ویرایش و نیز تشخیص نشریات و .... می خواهند.
یکی دیگر از مواردی برای دانشجویان قابل توجه است، نحوه ارسال یا ارائه مقالات به مجلات و ژورنال های بین المللی است. ارائه ای در این مورد از این لینک قابل دریافت است که به خوبی و بصورت تصویری سابمیت و ارسال مقاله را توضیح می دهد.
دیتابیس دیگری از مجلات علمی تحت عنوان ISC مطرح است که پایگاه استنادی علوم جدید و تکنولوژی برای محققان کشورهای اسلامی است و اعتبار هرچند پایین تری نسبت به ISI داراست با این وجود دارای اعتبار قابل قبولی است. لیست نشریات این پایگاه استنادی در این فایل آمده است. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام هم اکنون از طریق وبگاه http://www.isc.gov.ir قابل دسترس می باشد.
مطلب عمومی دیگری که در اکثر سایت ها ارائه شده است و منبع اصلی آن مشخص نیست، فایل بهینه شده اش از اینجا قابل دسترسی است. کلیات پایگاه های استنادی و روش نگارش مقاله بین المللی در این مطلب آمده است.
وبلاگ دیگری که در فضای مجازی در بخش نگارش مقالات و مجلات ISI پیش از این فعالیت می کرد، وبلاگ آی اس آی ژورنال بود. این وبلاگ از دوسال پیش تاکنون بدون فعالیت و راکد بوده است. با این وجود آرشیو مطالب آن همچنان موجود و قابل استفاده دوستان است. مطالب این وبلاگ در فهرستی چهارصفحه ای آمده است که مفید و کاربردی هستند و از طریق آدرس http://isimag.blogfa.com/posts قابل دریافت است.
رمز همه فایل ها (درصورت نیاز) : ceramic.blog.ir
>>>>>> اصول مقاله نویسی علمی