روش های اندازه گیری خواص حرارتی سرامیک ها + فیلم + استانداردها / (اختصاصی)
سرامیک ها موادی با خواص حرارتی ویژه و مطلوب هستند. همین امر سبب شده است که کاربردهای بالفعل و البته بالقوه ی بسیاری برای آنها بوجود آید. خواص حرارتی مواد در چند پارامتر خاص تعریف می گردد. ضریب انبساط حرارتی، شوک پذیری حرارتی و نفوذپذیری حرارتی بخشی از این موضوعات هستند. در اینجا سعی شده است که روش دیلاتومتری بصورت مختصر شرح داده شود و پس از آن ترجمه و شرح دو استاندارد برای اندازه گیری مقاومت به شوک حرارتی در پرسلان ها و کاشی های لعاب دار آورده شده است. C385 ASTM و C484 ASTM استانداردهای انتخاب و توضیح داده شده هستند.
روش معمول در اندازه گیری انبساط حرارتی شامل استفاده از دیلاتومتر است. این وسیله از دو جزء مهم ساخته شده است : کوره (یا تجهیزات خنک کننده ) و یک مبدل تفاوتی تغییر خطی.
دیلاتومتر یک سیگنال الکتریکی از میان ایجاد می کند، به محض اینکه انقباض یا انبساط نمونه در طی گرم یا سرد کردن رخ می دهد. این سیگنال ممکن است توسط ثبات (ثبت کننده) بر روی یک چارت آورده شود یا ممکن است که دیلاتومتر به یک کامپیوتر برای ذخیره آسانتر داده ها و بکارگیری آنها متصل گردد. سیگنال الکتریکی می تواند به تغییر ابعادی (به درصد) تبدیل شود اگر که کالیبراسیون های ضروری صورت پذیرد. .....
یکی از روش های مطرح در اندازه گیری خواص حرارتی همچون نفوذپذیری حرارتی تکنیک فلاش است. وجه جلویی یک نمونه ی دیسکی شکل توسط یک پالس کوتاه مدت از انری تابشی تحت تابش قرار می گیرد که معمولا از تابش لامپ فلاش گزنون یک اشعه لیزر یا یک اشعه الکترونی بدین منظور مورد استفاده می گردد. تغییرات دمای حاصل شده در نزدیک سطح نمونه ثبت می گردد و نفوذ پذیری حرارتی از داده های افزایش دما نسبت به زمان محاسبه می گردد. معمولاً ثبت داده ها توسط یک اثر اسیلیسکوپی انجام می پذیرد که سپس عکس گرفته میشود یا توسط ثبات (چاپگر) چارت با سرعت بالا ثبت می شود. .....
_________________________________________________________
خلاصه فایل کامل فارسی این مطلب را از ایــنــجــا دانلود کنید. این فایل شامل برگردان دو استاندارد مقاومت به شوک حرارتی در پرسلان ها و کاشی های لعاب دار ، C385 ASTM و C484 ASTM است.
منبع اصلی برای بخشی از این مطلب را از اینجـا دریافت کنید که درواقع برگردان فارسی آن در بالا آورده شده است.
فیلمی کوتاه در مورد اندازه گیری ضریب انبساط حرارتی هم در اینجا مشاهده می کنید که قابل دریافت با نرم افزارهای مدیریت دانلود است.
رمز فایل : ceramic.blog.ir